15 Temmuz 2014 Salı

Redhack Twitter Hesabı Türkiye'de Gizlendi

15 Temmuz 2014 itibari ile terörist Redhack 'e ait Twitter hesabı Türkiye kullanıcıları için gizlendi.
Bu , daha önce suspend olan yani askıya alınan ve ardından açılan twitter hesabının, bundan sonraki süreçte Türkiye'den giren kullanıcılar için kapalı olacağı anlamına geliyor.
Twitter 'a yansıyan birçok yasadışı verilere müdahalede çok geç kalan ve ardından Türkiye devleti tarafından baskı yiyen Twitter yönetimi, bildiğiniz üzere Türkiye 'deki mahkeme kararlarına riayet etmeye ve Twitter hesaplarını direkt kapatmak yerine Türkiye kullanıcıları için gizleme seçeneği sunacağına karar vermişti.
Twitterda Fuatavni, CanliEbru vb. hesaplara uygulanan, buzlama ismi verilen belirli ülke kullanıcıları için twitter profilini ve twitleri gizleme seçeneği, bu kez halkı sözleriyle tahrik eden ve Hacker profilinden daha çok provokatör kimliğiyle ortaya çıkan Redhack hesabı için kullanıldı.
Sistemlere girme becerisi neredeyse yok olan bu lamer grubuna gönderilen bilgi ve belgeler bildiğiniz üzere bu hesap üzerinden yayınlanıyor ve birçok kişinin kişilik haklarına saldırı düzenleniyordu.
Asılsız ve mesnetsiz düzenleme belgeleri yayınladığı daha önce ortaya çıkan Redhack 'in halkı kışkırtarak sokaklara dökmesi ve ardından yaşanan ölümler, "bu engelleme neden daha önce yapılmadı ?" sorularını akıllara getiriyor. Takipçi sayısı gerçeği yansıtmayan, fake ve meraklı kullanıcılardan oluşan Redhack 'in twitlerine retweet ve favori oranlarının az olması takipçilerinin birçoğunun bot kullanıcı denilen sahte hesapların oluşturduğunu gösteriyor. Tabiki birçok meraklı kullanıcının desteğiyle büyüyen Türkiye Cumhuriyeti düşmanı Redhack, kendisine biat eden takipçilerini başka muhalif hesaplara saldırtarak adeta birer köpek gibi kullanıyordu.
Takipçi sayısı ile övünen Redhack 'in birçok takipçsinin sahte olduğunu da blogumuz daha önce defalarca kanıtlamıştı.

Peki bundan sonraki süreçte ne yapılmalı ?
Türkiye 'deki meraklı Redhack takipçileri eğer bu grubun görüşlerini benimsemiyorlar ise proxy ve vpn sistemleriyle twitter'a giriş yaparak @TheRedHack twitter hesabını spam olarak bildirip engellemeliler.
Böylece hem boşuna takip etmedikleri bu DHKP/C li PKK yanlısı vatan haini, terörist grubuna destek te vermemiş olacaklar. Çünkü siz her destek verişinizde bu grup kendini bir bok zannedip, milli değerlerimize saldıracak kadar yüz buluyor.
Bu grup hakkında deşifre haberlerimize blogumumzdaki yazıları inceleyerek ulaşabilirsiniz.

http://redhackgercegi.blogspot.com/2013/07/redhack-teror-orgutu-dhkpc-pkk-mlkp.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder