5 Temmuz 2012 Perşembe

Redhack Terör Örgütü ile Birlikte Destekçileri de Teröre Verdiği Destekten Dolayı Yargılanabilir

Pek çok kamu kurumundan sonra son olarak önceki gün Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesine saldıran ve masum kişilerin kişisel kimlik bilgilerini yayınlayıp - karşı olduğu hükümet yerine - bilgilerini yayınladığı kişilerin zarar görmesine yol açan sözde halk için hack yaptığını söyleyen ama yaptıklarıyla söyledikleri sürekli çelişen Redhack isimli gruba yönelik yürütülen soruşturmada kritik bir noktaya gelindi.

Soruşturmayı geniş kapsamlı yürüten savcılık Redhack’in terör örgütü kapsamına alınması için çalışma başlattı. Savcılık, grubun Marksist-Leninist unsurlar barından bir manifestosu ve orak çekiçten oluştan bir logosunun bulunduğuna vurgu yapan bir rapor hazırlayarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderdi.Savcılık, Terörle Mücadele uzmanlarından Redhack’in terör örgütü kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği yönünde görüş istedi.

PKK nın sanal alemde devlet sitelerine saldıran kolu olan bazı korsanlarla bir çok benzerlik gösteren Redhack in dosyası Terörle Mücadele kapsamına girerse bu grubun yaptıklarını , Twitter gibi sosyal alanlarda destekleyenler de dahil olmak üzere grubun haberini yapan haber siteleri de Terörle Mücadele Kapsamında değerlendirmeye alınarak Terör Örgütünü Övme ve Propagandasını Yapma suçlarından hüküm giyebilecek.
Hatırlarsanız daha önce de Ankara Emniyet Müdürlüğü ' ne saldıran bu grup , Emniyet Müdürlüğüne Terör Örgütünden olan kişileri şikayet eden muhbirlerin iletişim formundan gönderdikleri kimlik bilgilerini ifşa ederek şikayetçileri hedef konumuna getirmişti. Redhack in bu bilgileri asıl yayınlama nedenlerinin ise PKK nın eylemlerini meşru görerek , onlara psikolojik destek vermek , onları şikayet edenlerin ise cezalandırılmasını istediklerini belirten uzmanlar ; Redhack in , Terör Örgütüne hizmet ettiğini açık bir şekilde ifade ederek bu kararın alınmasının doğru olacağını savunmuşlardı.
Devlet sitelerine saldıran bu tür terör yanlısı gruplara desteğinizi iletmeden önce 2 kere düşünmekte fayda var.

Kaynak :
http://www.teknolojioku.com/haber/guncel/redhack-destekcilerine-yargi-sureci-basliyor.html
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1093352&CategoryID=77


Kişisel yorum : Tabi Redhack gibi terörist bir grubun tuzu kuru olduğu için bunlar yüzünden tutuklananları savunmak için hiçbir şey yapamayacağı bir gerçek.
Şu ana kadar da bu hep böyle oldu. Bunlarla bağlantısı olan diğer kişiler için ne yapabildi ?

En fazla yapabilecekleri birkaç devlet sitesine saldırmak olur o kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder